vrijdag 13 juli 2018

Boze autobezitters blijven volhouden bij parlement

De eigenaren van auto's met een Europees kenteken zijn begonnen aan de derde dag van hun betoging bij het parlementsgebouw. Zij eisen dat de invoerrechten op buitenlandse auto's fors omlaag gaan. Het huidige hoge tarief is de reden voor veel bezitters van een ingevoerde auto om dan maar met een buitenlands kenteken te blijven rondrijden.

Er ligt bij het parlement een wetsvoorstel om de politie toegang te geven tot de database van de douane, zodat bij de controle van een kenteken al gauw duidelijk wordt dat een automobilist langer dan wettelijk toegestaan rondrijdt met een buitenlands kenteken en dus sprake is van belastingontwijking.

De betogers willen dit wetsvoorstel van tafel en in plaats daarvan dat het parlement besluit om een ander wetsvoorstel aan te nemen waarin een verlaging van de invoerrechten op tweedehands auto's is vastgelegd. De kans dat zij snel hun zin krijgen is niet erg groot, want het parlement vergadert alleen vandaag nog en gaat vervolgens op zomerreces. Er wordt nu gedreigd met ingrijpender acties door de boze autobezitters. Een van hen beschadigde gisteren een auto van een parlementslid.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: