vrijdag 20 juli 2018

Bejaarde en kinderen gewond door handgranaat

Een bejaarde vrouw en twee kinderen zijn zwaargewond geraakt door een ontploffende granaat. Het ongeluk gebeurde in de door de separatisten bezette stad Horlivka, aldus het persagentschap DAN. Een derde kind zat onder het bloed van de andere slachtoffers, maar bleef zelf ongedeerd. De kinderen zijn zeven, negen en elf jaar oud. Het gebeurt regelmatig dat er gewonden en zelfs doden vallen door exploderende handgranaten of mijnen.

Een Oekraïense soldaat raakte gisteren gewond bij één van de achttien aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Bij tegenaanvallen door het leger zouden drie rebellen zijn gedood en raakte een vierde gewond. De aanvallen van de rebellen richtten zich op de legerposities bij de steden Svitlodarsk en Avdiivka, maar ook op die bij de dorpen Krimske, Zhovte, Loehanske, Majorsk, Piski, Kamjanka, Novotrojtske, Novomichailivka, Lebedinske, Hnoetove, Sjirokine en Vodiane. Na middernacht waren er nog aanvallen op de soldaten bij Sjirokine en Vodiane.

De separatisten in Donetsk maken melding van zeven aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de stad Jasinovataja en de dorpen Spartak, Dokoetjsajevsk, Holmovski en Dolomitnoje. De separatisten noemen twee aanvallen, op de buurtschap Froenze en het dorp Prishib.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: