woensdag 4 juli 2018

Medegevangenen mishandelen Pavlo Hrib


Pavlo Hrib. Foto: Facebook.
De jonge Oekraïner Pavlo Hrib is zwaar mishandeld door medegevangenen toen hij voor een rechtszitting werd overgebracht van het detentiecentrum in Krasnodar naar Rostov-aan-de-Don. Niet alleen kreeg hij klappen, maar hij raakte ook zijn persoonlijke spullen kwijt en het voedsel dat hem door Oekraïense diplomaten was aangereikt.

"Alleen een t-shirt en een korte broek heeft hij nog. Geen tandenborstel of zeep, zelfs geen schone onderbroek'', meldt Ihor Hrib, Pavlo's vader.

De onlangs 20 jaar geworden Pavlo werd in augustus vorig jaar in Wit-Rusland opgepakt door de Russische geheime dienst FSB. Hij wilde op bezoek bij zijn vriendin. De FSB bracht hem vervolgens naar Rusland waar hij sindsdien gevangen zit. Hrib wordt er van beschuldigd dat hij een terroristische aanslag had willen plegen op een school in de Russische stad Sotsji.

Pavlo's vader heeft al vaker alarm geslagen. Zo meldde hij eerder dat de jongen geen medicijnen krijgt of een speciaal dieet. Dat is nodig omdat hij aan suikerziekte lijdt. Het ontbreken van enige medische zorg kan hem fataal worden. Oekraïense artsen mogen Pavlo Hrib niet bezoeken. De rechter bepaalde gisteren dat de jonge Oekraïner tot 20 december vast blijft zitten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: