vrijdag 13 juli 2018

CEO Smiljanski van Oekrposhta dreigt op te stappen

Algemeen directeur Ihor Smiljanski van Oekrposhta heeft zijn ontslag ingediend. De ontslagbrief is gedateerd op 31 augustus om het kabinet de tijd te geven een opvolger te zoeken of aan zijn voorwaarden voor verlenging van zijn dienstverband te voldoen. Smiljanski's mededeling volgt op de stevige kritiek die president Petro Porosjenko eergisteren uitte op de plannen van Oekrposhta om onrendabele postkantoren te sluiten, met name op het platteland, en ook te stoppen met de uitbetaling van pensioenen.

Smiljanski wil wel aanblijven als hoogste baas van het staatspostbedrijf, maar dan moet hij toestemming krijgen om verder te werken met de mensen die hij zelf heeft uitgekozen en niet de mensen die hem door de politiek zijn opgedrongen. Ook wil hij dat hij als algemeen directeur van Oekrposhta zelfstandig besluiten kan nemen, duidelijk een verwijzing naar de stevige kritiek van president Porosjenko.

Volgens Smiljanski staat minister Volodimir Omeljan van Infrastructuur achter zijn eisen. Hij was overigens tot een week geleden nog waarnemend CEO van Oekrposhta, maar werd toen definitief benoemd door het kabinet. Smiljanski was sinds april 2016 waarnemend CEO. Oekrposhta biedt 50 diensten aan in ruim 11.000 postkantoren. Het bedrijf telt 76.000 werknemers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: