donderdag 5 juli 2018

Rebellen vallen 19 maal aan, 2 soldaten gewond

De pro-Russische rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren negentien maal aangevallen, waarvan twee aanvallen met zware wapens. Twee soldaten raakten gewond bij aanvallen op hun posities bij de stad Svitlodarsk. Volgens het leger werd een rebel gedood toen hij op een landmijn stuitte, zes rebellen zouden gewond zijn geraakt bij een aanval op het leger. De separatisten in Donetsk en Loehansk spreken van respectievelijk acht en twee aanvallen op hun posities.

In de provincie Loehansk was de situatie opnieuw erg gespannen nabij het dorp Krimske, waar de rebellen 82 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren inzetten. De soldaten bij Pritsjepilivka werden bestookt met een granaatwerper. Bij Svitlodarsk werden de soldaten onder vuur genomen met tankgranaten en zware machinegeweren. Vanuit de omgeving van de stad Horlivka schoten de rebellen met tankgranaten en zware machinegeweren op de soldaten bij de dorpen Zajtseve en Pivdenne.

In de provincie Donetsk waren er aanvallen met 120 millimeter mortieren en ManPads op de soldaten bij Vodiane, Pavlopil, Lebedinkse en Sjirokine.

De separatisten in Donetsk melden acht aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Dokoetsjajevsk, de noordrand van de stad Horlivka, de westrand van de stad Donetsk en de dorpen Petrovskoje, Leningskoje, Oktjabrik en Kominternovo. De separatisten in Loehansk melden twee aanvallen, op de dorpen Lozovoje en Pankovka.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: