vrijdag 6 juli 2018

Zjirinovski: 'Geef ons Oekraïne, dan leveren wij goedkoper gas en olie aan Europa'

Vladimir Zjirinovski.
Met het oog op de topontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin en zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump op maandag 16 juli in Helsinki heeft de nationalistische politicus Vladimir Zjirinovski een opmerkelijk voorstel gedaan. Als Trump bereid is om Oekraïne aan Rusland te geven, dan ziet Rusland af van de aanleg van de omstreden gaspijplijnen Nord Stream 2 en TurkStream.

''Als Oekraïne van ons is, dan is het voor ons veel goedkoper om het aardgas en olie over land te transporteren, helemaal tot aan de Karpaten! En daar zullen we ons gas en onze olie aan Europa verkopen'', ziet Zjirinovki het al helemaal voor zich.

De Russische politicus komt wel vaker met rare voorstellen en opmerkingen, daar kan zelfs de wispelturige Trump niet tegenop. Zo deed de plaatsvervangend voorzitter van de Doema, het Russische parlement, al eens het voorstel om een kernbom te gooien op de woning van de Oekraïense president Petro Porosjenko.

Ditmaal gaat hij ook weer heel erg ver door te stellen dat Oekraïne weer bij Rusland moet komen, waarna Rusland en de Verenigde Staten hun invloedssferen in Europa opnieuw gaan verdelen, zoals ze dat na de Tweede Wereldoorlog ook hebben gedaan. ''Poetin en Trump kunnen iets bijzonders tot stand brengen.''

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: