maandag 9 juli 2018

Rebellen vallen 21 maal aan, soldaat raakt gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de 21 aanvallen die de pro-Russische rebellen deden op het leger. Twee rebellen raakten gewond bij een schotenwisseling. In de provincie Loehansk was het onrustig in de omgeving van de door de separatisten bezette stad Horlivka en in de omgeving van Svitlodark dat in handen is van het leger.

Er werd door de rebellen met granaatwerpers en zware machinegeweren geschoten op de legerposities bij het dorp Pvidenne en bij de stad Svitlodarsk. In de provincie Donetsk waren 18 van de 21 aanvallen. De rebellen schoten op de soldaten bij Avdiivka, Marinka, Vodiane, Sjirokine, Lebedinske, Pavlopil en Talakivka.

De separatisten in Donetsk melden een aanval van het Oekraïense leger op Dokoetsjevsk, waar de ramen van een vijf verdiepingen tellend gebouw aan de Vatoetinastraat aan diggelen gingen. Niemand raakte gewond. De separatisten in Loehansk spreken van vier aanvallen door het leger op hun posities. Tegen de rebellen bij de dorpen Lozovoje, Zhelobok en Prishib zouden mortieren, granaatwerpers en pantserwagens zijn gebruikt.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: