woensdag 15 november 2023

Zelenski neemt geen genoegen met patstelling

President Volodimir Zelenski vindt dat alles op alles moet worden gezet om de oorlog met Rusland te winnen, want Oekraïne kan zich geen bevroren conflict veroorloven. Dat zei hij vandaag op een bijeenkomst met Afrikaanse journalisten in Kyiv. De Oekraïense opperbevelhebber Valeri Zaloezjni zei onlangs in een interview met The Economist dat de legers van beide landen in een patstelling zijn beland.

'Als we in een patstelling belanden, dan moeten we erkennen dat ook onze kinderen in een oorlog zullen opgroeien. En dat dit ook zo zal zijn voor onze kleinkinderen. We hebben al te veel mensen verloren. Willen we zo verder leven, wetende dat onze kinderen straks ook tegen de Russen moeten vechten? Dit kwaad moet gestopt worden.'

Zelenski vindt dat de oorlog pas eindigt als Rusland z'n troepen terugtrekt uit Oekraïne, belooft om voortaan de Oekraïense grenzen te eerbiedigen en dat het land zich houdt aan het handvest van de Verenigde Naties. 'Daarbij kan het natuurlijk niet blijven, want Rusland moet worden gestraft voor wat het hier heeft aangericht. Niet alle problemen worden ermee opgelost, maar het vechten houdt dan tenminste op. 

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: website president

Geen opmerkingen: