zondag 26 november 2023

ISW: Oekraïne verlaat industriegebied Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft zich deels teruggetrokken uit het industriegebied aan de zuidkant van het stadje Avdiivka. Dat meldt het Institute for the Study of War (ISW) die zich daarbij baseert op berichten van meerdere Russische militaire bloggers. Wel wordt erbij aangetekend dat een van de bloggers beweert dat de Russische troepen het industriegebied nog niet helemaal hebben ingenomen.

Tegelijkertijd meldt het Oekraïense leger dat het 24 Russische aanvallen heeft afgeslagen ten oosten en zuiden van Novokalinove en bij Novobachmoetivka, Stepove, Sjeverne en Pervomajske. Dit zijn dorpen op minder dan 15 kilometer van Avdiivka. 

Over de hele frontlijn vielen de Russen 48 maal aan. Daarbij werden ook 33 luchtaanvallen gedaan en werden 45 MRLS-raketten afgevuurd op Oekraïense posities. Er zouden ook zes Russische aanvallen zijn afgeslagen bij Sinkivka (provincie Charkiv) en Novoselivske (Loehansk). Dat zijn dorpen in de buurt van het stadje Koepjansk. 

In de omgeving van de bezette stad Bachmoet waren er Russische aanvallen op tien dorpen met luchtsteun, mortieren en artillerie. In de provincie Zaporizja werden vijftien dorpen door de Russen bestookt met mortieren en artillerie. De Oekraïense soldaten die stand houden op de zuidelijke oever van de Dnipro in de provincie Cherson werden door de Russische luchtmacht aangevallen, terwijl de Oekraïense luchtmacht drie luchtaanvallen uitvoerde op plekken waar zich veel Russische soldaten en wapens bevonden.

Bronnen: The Kyiv Independent, Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: