maandag 13 november 2023

Russen willen nog steeds Avdiivka omsingelen

Het Oekraïense leger heeft gisteren de meeste Russische aanvallen bij Marinka en Avdiivka af weten te slaan. De Russen proberen nog altijd om Avdiivka te omsingelen. De Oekraïense troepen daar kregen te maken met 17 aanvallen. Bij Marinka ging het volgens de Oekraïense legerleiding zelfs om 24 Russische aanvallen. Oekraïense troepen bij de bezette stad Bachmoet voerden zelf aanvallen uit en wisten 10 aanvallen van de Russen af te slaan.

De aanvallen op Avdiivka en de omliggende dorpen zijn sinds begin oktober geïntensiveerd. Luchtaanvallen en zware artillerie maken voortdurend slachtoffers onder de burgerbevolking.
Langs de gehele frontlinie waren 69 gevechtshandelingen. Er werden 34 luchtaanvallen van de Russen geregistreerd. Meer dan 110 dorpen kwamen onder Russisch vuur in de provincies Tsjernihiv, Soemi, Charkiv, Loehansk, Donetsk, Zaporizja, Cherson en Mikolajiv. 

De Oekraïense legerleiding zegt dat gisteren 800 Russische soldaten zijn gedood. Het totale geschatte dodental aan Russische kant komt daarmee op 312.550. Ook zouden 5 tanks zijn vernield (totaal tot nu toe 5.354), 6 pantserwagens (10.079)  en 10 artilleriesystemen (7.569). 

Bronnen: The Kyiv Independent, Interfax

Geen opmerkingen: