zondag 19 november 2023

Zelenska: '90 procent Oekraïners ervaart stress'

Negen van de tien Oekraïners hebben last van stress als gevolg van de oorlog. Dat heeft Olena Zelenska, echtgenote van de president, vandaag uitgelegd tijdens een gesprek met Afrikaanse journalisten. Zij benadrukte dat het belangrijk is dat er nationale aandacht is voor de mentale gezondheid van de Oekraïners.

'We hopen hier allemaal dat de oorlog van voorbijgaande aard is en dat we verder kunnen met ons leven. Het geweld waarmee we te maken hebben zal ons niet meedogenloos maken, omdat we vasthouden aan onze normen en waarden. We zullen dit doorstaan en het zal ons sterker maken.'

Zelenska noemde ook de ontvoeringen en deportaties van Oekraïense kinderen door Rusland. 'We hebben 386 kinderen terug weten te brengen. Dat zijn vooral de kinderen waarmee we contact konden leggen en die ons hun verblijfplaats vertelden - bijvoorbeeld tieners die bij een telefoon konden komen. Hun ontvoerders zijn onbereikbaar en we kunnen ook niet vertrouwen op de informatie die ze ons geven.' Er zijn volgens de presidentsvrouw meer dan 19.000 kinderen ontvoerd naar Rusland.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: website president

Geen opmerkingen: