vrijdag 10 november 2023

ISW: Russen in problemen op zuidoever Dnipro

Het Russsiche leger gaat het volgens het Institute for the Study of War (ISW) moeilijk krijgen op de zuidelijke oever van de Dnipro waar Oekraïense troepen steeds meer  
posities weten te veroveren. Het wordt vooral een probleem voor de Russen om voldoende troepen met gevechtservaring naar het strijdtoneel in het zuidelijke deel van de provincie Cherson te krijgen.

Russische militaire blogger zeggen dat Oekraïense troepen nieuwe posities hebben ingenomen in Krinki, op 2 kilometer van de Dnipro. Van daaruit vallen ze de Russische posities ten zuiden en zuidwesten van het dorp aan. Ook zouden Oekraïense troepen aanvallen doen bij Pojma en Pidstepne (beide op 4 kilometer van de rivier) en proberen ze voet aan de grond te krijgen tussen Pidstepne en Kozatsju Laheri (2 kilometer van de Dnipro).

De Oekraïense militaire waarnemer Konstantin Mashovets zegt dat Oekraïense troepen stevig controle hebben over het gebied tussen de spoorwegbrug en de autobrug over de Dnipro ten noorden van Olesjki (4 kilometer van de rivier) en dat ze de weg tussen Olesjki naar Nova Kachovka op tenminste twee plaatsen in handen hebben. 
 
Bronnen: The Kyiv Independent, ISW

Geen opmerkingen: