dinsdag 28 november 2023

'We laten Rusland niet door Europa marcheren'

Voorzitter Mike Johnson van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vindt dat de militaire steun aan Oekraïne door moet gaan omdat Rusland 'natuurlijk' niet de kans moet krijgen 'om door Europa te marcheren'. Het is een opvallend positief geluid van deze Republikein die bekend staat als een aanhanger van oud-president Donald Trump. 

Er is geen onverdeelde steun meer onder de Republikeinen voor de militaire steun aan Oekraïne. Dat komt doordat Israel nu ook de aandacht van de Amerikanen heeft, maar ook door de opstelling van Trump die beweert dat, mocht hij opnieuw tot president gekozen worden, hij de oorlog in Oekraïne 'binnen 24 uur' gaat beëindigen. Hoe hij dat wil doen is onduidelijk, maar helders is wel dat Oekraïne zonder Amerikaanse militaire steun niet lang stand zal weten te houden tegen de Russen.

Johnson wil zowel Oekraïne als Israel bedienen, terwijl ook de illegale immigratie aan de zuidgrens van de Verenigde Staten aandacht moet krijgen. Hij is wel 'optimistisch en vol vertrouwen' dat het Congres Oekraïne niet in de steek wil laten. 'Ik verwacht dat de meeste van onze Senatoren beseffen dat we beide landen moeten helpen, dat is wat het Amerikaanse volk van ons vraagt.'

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: Huis van 
Afgevaardigden

Geen opmerkingen: