zaterdag 18 november 2023

Russen komen steeds iets dichter bij Avdiivka

Het Russische leger is weer iets dichter bij Avdiivka gekomen. Volgens het Institute for the Study of War (ISW) is enige terreinwinst geboekt in het industriegebied in het zuidwesten van het stadje.  De Oekraïense legerleiding maakt melding van mislukte aanvallen van de Russen bij Keramik (14 kilometer van Avdiivka), Stepove, Novobachmoetivka (op 7 kilometer) en Tonenke (op 6 kilometer). Een Russische militaire blogger bevestigde dat Russische aanvallen bij Pervomajske (op 10 kilometer van Avdiivka) zijn afgeslagen.

Andere Russische bronnen beweren dat nog altijd wordt gevochten bij het dorp Sieverne (6 kilometer van Avdiivka), bij Krasnohorivka, Stepove, Sieverne en de cokesfabriek aan de rand van Avdiivka. Bloggers geven daarbij aan dat het nog een heel eind is naar Avdiivka, waarbij de Russische troepen onderweg te maken krijgen met flinke fortificaties.

Russische troepen waren gisteren beperkt actief op de grens van de provincies Donetsk en Zaporizja, maar boekten daarbij wel geringe terreinwinst. Geolocatie toont aan dat ze dichterbij het dorp Oerozhajne zijn gekomen, op 9 kilometer van Velika Novosilka. De Oekraïense generale staf zegt dat een Russische aanval op Staromajorske is afgeslagen. Dit dorp ligt 9 kilometer ten zuiden van Velika Novosilka. 

Het Oekraïense leger voerde gisteren aanvallen uit bij de stad Bachmoet en wist  daarbij beperkt terrein te winnen. Geolocatie toont volgens het ISW aan dat Oekraïense troepen iets dichterbij Robotinje zijn gekomen. Russische militaire bloggers op hun beurt melden dat het Russische leger aanvallen op kleine schaal van de Oekraïense infanterie wist af te slaan bij Robotinje en Verbove, 9 kilometer ten oosten van Robotinje. 

Russische bronnen zeggen dat Oekraïense troepen doorgaan met aanvallen op de zuidelijke oever van de Dnipro in de provincie Cherson. Er zou nog steeds worden gevochten bij Pojma, Pisjtsjanivka en Krinki. Deze dorpen liggen 2 tot 4 kilometer van de rivier. De Oekraïense soldaten in het centrum van Krinki houden ook volgens de Russen daar stand. Het leger zou daar 10 vierkante kilometer in handen hebben.

Bron: ISW

Geen opmerkingen: