donderdag 23 november 2023

Russen vooral actief bij Avdiivka en Koepjansk

Het Russische leger heeft zich in de afgelopen 24 uur vooral gericht op Avdiivka en Koepjansk met respectievelijk 30 en 12 aanvallen op de Oekraïense posities. De Russen blijven proberen om Avdiivka (provincie Donetsk) te omsingelen ten koste van grote verliezen. Russische aanvallen ten oosten van Novobachmoetivka en ten noorden van Lastotsjkine, Avdiivka en Pervomajske werden afgeslagen. 

Bij Koepjansk (provincie Charkiv) vielen de Russen tevergeefs aan bij Sinkivka en ten noordoosten van Petropavlivka en Ivanivka. Het Oekraïense leger viel aan bij Bachmoet en Melitopol. Russische troepen probeerden tot viermaal toe eerder verloren terrein bij Robotinje terug te winnen. 

Ten zuiden van de rivier Dnipro in de provincie Cherson wist Oekraïense leger de posities te behouden die het eerder heeft ingenomen. Er werd over en weer met artillerie geschoten. 

De Oekraïense legerleiding zegt dat gisteren 1.130 Russische soldaten zijn gedood. Ook werden 20 tanks, 36 pantserwagens en 33 artilleriesystemen uitgeschakeld.

Bron: Oekrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: