dinsdag 14 november 2023

Russen boeken enige terreinwinst bij Avdiivka

Het Russische leger heeft enig terrein gewonnen bij Avdiivka in een poging om het stadje aan de rand van de provincie Donetsk te omsingelen. Russische troepen zouden aan de rand van het dorp Stepove zijn gesignaleerd, op 3 kilometer ten noorde van Avdiivka. Dat meldt het Institute for the Study of War (ISW) vanochtend op basis van geolocatie. 

De Oekraïense legerleiding zegt dat aanvallen van de Russen zijn afgeslagen aan de zuidkant van Novokalinove, ten oosten van Pervomajske en Novobachmoetivka en bij Sieverne. Meerdere Russische militaire bloggers melden dat bij de cokesfabriek Avdiivka en aan de noordkant van het stadje wordt gevochten. Volgens een van de bloggers heeft het Oekraïense leger tenminste de helft van het fabrieksterrein in handen. 

Russische bloggers melden ook dat Oekraïense troepen ook weer terreinwinst wisten te boeken bij het treinstation bij Stepove en bij het restaurant Tsarskaja Ochota aan de zuidkant van Avdiivka. Een Oekraïense aanval bij Krasnohorivka zou echter zijn afgeslagen.

Bron: ISW

Geen opmerkingen: