maandag 13 november 2023

Oekraïne voert aanvallen op Russische doelen op

Analisten van het Institute for the Study of War (ISW) constateren dat Oekraïne de aanvallen opvoert op Russische militaire doelen en logistieke doelen in zowel de bezette gebieden als in Rusland zelf. Er wordt gewezen op de mededeling van de Oekraïense militaire inlichtingendiensten dat Oekraïense partizanen het militaire hoofdkwartier van de Russen in de bezette stad heeft aangevallen. Daarbij kwamen zaterdag tenminste drie officieren van de Russische geheime dienst FSB en de Nationale Garde (Rosgvardia) om het leven.

Afgelopen woensdag voerde het Oekraïense verzet een aanslag uit op het voormalige hoofd Michailo Filiponenko van de 'volksmilitie' van de separatistische LPR. Filiponenko kwam daarbij om het leven. Donderdag viel het leger een militaire basis van de Russen aan in de bezette stad Skadovsk (Cherson) en onderdelen van de Zwarte Zeevloot. Zaterdag waren er aanvallen op doelen in Rusland. 

Volgens het ISW probeert de Russische regering de aanvallen zoveel mogelijk te verbloemen en is de controle over wat er naar buiten komt via de nieuwsmedia verscherpt.

Bron: Oekrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: