woensdag 29 november 2023

Bearbock: 'Oorlog Oekraïne uit beeld, dat is fataal'

Annalena Baerbock, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, maakt zich ernstig zorgen over het feit dat de oorlog in Oekraïne naar de achtergrond verdwijnt door gebeurtenissen elders in de wereld. 'Dat is fataal voor Oekraïne', zei de minister vandaag in Brussel tijdens een overleg van de Navo en Oekraïne. Baerbock wees er op dat Rusland het Oekraïense energienetwerk blijft aanvallen en daarom is het nodig om 'er voor te zorgen dat Oekraïne over voldoende luchtafweer beschikt'.

De minister meent dat de toekomst van Oekraïne in de Europese Unie en de Navo is. Daarom is het noodzakelijk om het land te steunen waar het kan om dit voor elkaar te krijgen. 'Het overnemen van de normen die de Navo hanteert, het op de juiste manier inzetten van strijdkrachten en middelen, maar ook het hervormen van het leger zijn de kernpunten van dit proces. Daarom investeert Duitsland opnieuw 11,5 miljoen euro in het trustfonds van de Navo voor Oekraïne.'

Oekraïne heeft inmiddels een hervormingsplan opgesteld om aan de voorwaarden voor toetreding tot de Navo te voldoen. Minister Dmitro Koeleba van Buitenlandse Zaken presenteert dit plan vandaag in Brussel.

Bron: European Pravda, foto: Wikipedia

    Geen opmerkingen: