dinsdag 21 november 2023

ISW: Oekraïne wint terrein op zuidoever Dnipro

Het Oekraïense leger blijft terrein winnen aan de zuidkant van de Dnipro in de provincie Cherson, aldus het Institute for the Study of War (ISW) dat ook ziet dat er bij het dorp Krinki voortdurend wordt gevochten. Russische militaire bloggers beweren dat de Oekraïense troepen een groter gebied ten westen van Krinki onder controle hebben gekregen. 

Het ISW constateert op basis van geolocatie dat de Russen de Oekraïense soldaten daar beschieten met thermobarische munitie (vacuümbommen) van een TOS-1A raketwerper. Russische militaire bloggers melden ook dat de Oekraïense troepen aanvallen hebben uitgevoerd bij Pojma en Pisjtsanivka, op respectievelijk vier en drie kilometer van de rivier Dnipro. 

Verder wijzen de analisten van het ISW op de Russische aanvallen in de provincie Charkiv langs de frontlijn die loopt van Koepjansk via Svatove naar Kremenna. Bij Kreminna zouden de Russen enige terreinwinst hebben geboekt. 

Oekraïense militaire bronnen melden dat Oekraïense troepen ook gisteren met succes aanvallen hebben uitgevoerd ten zuiden van de bezette stad Bachmoet. De Russen daarentegen wonnen gisteren terrein ten zuidwesten van deze stad. 

Bron: ISW

Geen opmerkingen: