zondag 12 november 2023

Leger Oekraïne wil Russen 'kapot laten vriezen'

Het Oekraïense leger wil de bevoorradingslijnen van de Russische troepen afsnijden als de winter invalt, met als doel om ze 'kapot te laten vriezen'. Dat heeft woordvoerder Volodimir Fito van de Oekraïense leger vandaag gezegd. 'Het weer speelt een belangrijke rol bij militaire operatie. Als het begint te regenen wordt het moeilijker om vliegtuigen en drones in te zetten', aldus Fito. 

'Het wordt dan ook moeilijker om militaire voertuigen en wapens te verplaatsen. Artillerie blijft evenwel een gevaar vormen. Daarom is het duidelijk dat we de Russische aanvoerlijnen moeten afsnijden, zowel aan het front als daarachter. Als we daar in slagen, dan denk ik dat het weer - regen en vorst - de Russen kan verjagen.' 
Het Oekraïense leger maakt actief gebruik van de eigen meteorologische dienst om gevechtsacties te plannen, zoals ook het geval was bij de offensieve acties bij Charkiv en Cherson.

Commandant Oleksandr Sirski van de grondtroepen zegt dat het Russische leger de aanvallen bij Bachmoet en Avdiivka intensiveert omdat de tijd begint te dringen. Gisteren sneuvelden voor de tweede opeenvolgende dag 1.100 Russische soldaten, volgens een opgave van de Oekraïense legerleiding.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: