zaterdag 25 november 2023

'De Krimbrug is gedoemd om te verdwijnen'

De Krimbrug heeft z'n langste tijd gehad. Dat voorspelt Vasil Maljoek in de documentaire 'SBOe. Speciale Operaties voor de Overwinning'. Volgens het hoofd van de staatsveiligheidsdienst gaat Oekraïne de Russen nog voor onaangename verrassingen plaatsen, en dan blijft het niet bij de brug die de geannexeerde Krim met het Russische vasteland verbindt. 

'We hebben de mythe van het onoverwinnelijke Rusland al aan diggelen geslagen. Het is een mislukt land. En hun brug is gedoemd te verdwijnen', aldus Maljoek. De Krimbrug is het best beschermde object in de hele wereld, maar toch niet veilig voor de zeedrones van de Oekraïners. Door de geslaagde aanvallen  vindt Rusland het niet meer veilig om om het leger te bevoorraden via de Krimbrug, maar worden veerboten ingezet om de Straat van Kertsj te overbruggen.

'We hebben het begrip van maritieme operaties ingrijpend veranderd', zegt Maljoek, om er aan toe te voegen dat het Zeekind van de SBOe niet zomaar een zeegroen is, maar een multifunctioneel platform dat regelmatig wordt ingezet om Oekraïne te beschermen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: