vrijdag 6 juli 2018

Rebellen vallen 26 maal aan, soldaat raakt gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij één van de 26 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Bij een tegenaanval zou een rebel zijn gedood. De separatisten in Donetsk melden vijf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities, die in Loehansk spreken van vier aanvallen. Van een Oostbestand, zoals anderhalve week geleden in Minsk afgesproken, is dus nog altijd geen sprake.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met granaatwerpers en zware machinegeweren op de soldaten bij het dorp Krimske. Bij een nieuwe poging om de soldaten bij het dorp Stanitsja Loehanska uit de tent te lokken, gebruikten de rebellen geweervuur. Ook langs de heuvelrug Svitlodarska Doeha was het weer onrustig. De legerposities bij de stad Svitlodarsk en het dorp Novoloehanske werden aangevallen met mortieren.

In de provincie Donetsk vielen de rebellen aan met granaatwerpers en zware machinegeweren bij het dorp Pvidenne en de stad Avdiivka. In de omgeving van de havenstad Marioepol was de situatie ronduit gespannen met aanvallen met granaatwerpers op de legerposities bij de dorpen Sjirokine, Talakivka en Vodiane.

De vijf aanvallen die het Oekraïense leger volgens de separatisten in de provincie deed, waren op posities van de rebellen bij Jasinovata, Dokoetsjajevsk, Horlivka en Kominternove. In de provincie Loehansk zou het leger vier aanvallen hebben uitgevoerd met mortieren, pantserwagens en granaatwerpers in de omgeving van Lozovoje, Zhelobok en Prisjib.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: