woensdag 4 juli 2018

Oogstbestand of niet, geweld blijft aanhouden

Er waren gisteren minder aanvallen van de pro-Russische rebellen op het Oekraïense leger, maar met zeventien aanvallen is nog altijd geen sprake van een Oogstbestand zoals dat een week geleden in Minsk werd afgesproken. Volgens het persagentschap DAN van de separatisten in Donetsk heeft het leger zelf 25 aanvallen uitgevoerd op posities van de rebellen, terwijl de separatisten in Loehansk drie aanvallen melden. Er vielen voor zover bekend geen slachtoffers.

Volgens het leger was de situatie in de provincie Loehansk weer het ernstigst bij het dorp Krimske. De rebellen vanuit pansterwagens, met antitankgranaten, zware machinegeweren en geweervuur op de legerposities daar. De soldaten bij het dorp Novozvanivka - bij de heuvelrug Svitlodarska Doeha - werden aangevallen met zware machinegeweren.

In de provincie Donetsk vielen de rebellen de legerposities bij Avdiivka, Krasnohorivka, Katerinivka en Trojtske aan met pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren. In de omgeving van de havenstad Marioepol waren gisteren de meeste aanvallen De legerposities bestookten de legerposities bij de dorpen Sjirokine, Pavlopil, Lebedinske en Pistsjevik met granaatwerpers en zware machinewegeweren. De soldaten bij het dorp Vodiane kregen te maken met antitankraketten.

De separatisten in Donetsk spreken van 25 aanvallen van het leger op hun posities bij Staromichailovka, Jasinovataja, Vasiljevka, Jakovlevka, Kroeglaja Balka, Veselove, Horlivka, Dolomitnoje, Verchniotretskoje, Sachta Gagarina, Leninskoje en Kominternovo. Het leger heeft volgens de separatisten in Loehansk aanvallen uitgevoerd op de buurtschappen Pervomajsk, Prisjib en Kalinovka.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: