zaterdag 7 juli 2018

Dertig aanvalllen, soldaat gewond door sluipschutter

De pro-Russische rebellen hebben gisteren dertig aanvallen uitgevoerd op het Oekraïense leger. Een soldaat raakte gewond door een sluipschutter nabij de stad Krasnohorivka. De legerleiding zegt dat niet is teruggeschoten. Of dat inderdaad zo is, valt niet na te gaan omdat de persagentschappen van de separatisten in Donetsk en Loehansk kennelijk van een vrij weekeinde genieten.

De aanvallen van de rebellen richtten zich in de provincie Loehansk op de soldaten bij Krimske, Katerinivka, Svitlodarsk en Novoloehanske die te maken kregen met granaatwerpers en zware machinegeweren. Diezelfde wapens, maar ook pantserwagens werden door de rebellen gebruikt om de versterkte legerposities aan te vallen bij de dorpen Pivdenne en Novhorodske.

In de provincie Donetsk werden soldaten beschoten bij de stad Avdiivka en de dorpen Trojtske, Novoselivka Droeha, Novotrojtske en Kamjanka. In de omgeving van Marioepol voerden de rebellen twaalf aanvallen uit op de legerposities bij de dorpen Bohdanivka, Vodiane en Lebedinske. Hier werden granaatwerpers en zware machinegeweren gebruikt, terwijl de rebellen bij een aanval op de soldaten bij het dorp Sjirokine antitankraketten en 82 millimeter mortieren gebruikten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: