woensdag 4 juli 2018

Derevjanko meldt zich als presidentskandidaat

Het onafhankelijke parlementslid Joeri Derevjanko heeft aangekondigd dat hij komend voorjaar mee wil doen aan de presidentsverkiezingen. Hij is één van de leiders van de Beweging van de Nieuwe Krachten die wordt aangevoerd door de Georgische ex-president Micheil Saakasjvili. Die gaf enkele dagen geleden te kennen dat hij zich eerst wil gaan bemoeien met de presidentsverkiezingen in Georgië.

Saakasjvili kan bovendien geen president van Oekraïne worden, omdat hij daarvoor tien jaar in het land moet wonen. Hij werd in februari echter het land uitgezet en woont nu in Nederland.

Derevjanko ziet een heel ander Oekraïne voor zich. ''Met een neo-economisch systeem in een digitaal ingesteld land waar alles draait om Big Data, block chain, robotics, slimme contracten en nano- en quantum-technologie. En niet meer om corruptie, oligarchen en bureaucratie.'' Hij wil ook dat de Oekraïense bevolking voortdurend invloed heeft op de gang van zaken in het land en niet eens in de vijf jaar. '

In de komende dagen wil Derevjanko via de sociale media meer uitleg geven hoe hij om wil gaan met digitale munten, het beschermen van eigendomsrechten, de toekomstige rol van de belastingdienst en de douane en de manier waarop de Oekraïners meer zeggenschap moeten krijgen over hoe hun land wordt geregeerd.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: