donderdag 1 juni 2023

Drie doden, elf gewonden bij raketaanval op Kyiv

Bij een Russische raketaanval zijn afgelopen nacht drie doden gevallen in de hoofdstad Kyiv. Het gaat om twee vrouwen van 33 en 34 jaar, en om de 11-jarige dochter van een van hen. Ze werden gedood door brokstukken van een raket die neerkwamen bij een medische post in de wijk Desniansk. Er vielen ook elf gewonden. 

De Russen vuurden vanuit de grensprovincie Brjansk zeven Iskander-M ballistische raketten en drie Iskander-K kruisraketten af op de hoofdstad. Alle raketten werden uit de lucht geschoten, maar door vallende restanten waren er niet alleen slachtoffers maar ook veel schade aan gebouwen en auto's. 

De luchtmacht zegt dat er opnieuw weinig tijd was om naar de schuilkelders te gaan na het afgaan van het luchtalarm. Daarvoor zijn de raketten te snel. Jaroslav, een inwoner van de hoofdstad wiens vrouw gedood werd bij deze raketaanval, zegt dat hij mensen naar een schuilkelder zag rennen, maar dat de deuren dicht zaten en niemand bereid was die te openen. De 33-jarige vrouw overleed, haar dochtertje bleef ongedeerd.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: