zondag 18 juni 2023

Dodental door overstroming loopt nog steeds op

Het dodental als gevolg van de verwoesting van de Kachovka-dam door de Russen en de daaropvolgende overstroming is gestegen tot zestien. Er worden nog altijd 31 mensen vermist. Nog altijd staan 1.300 huizen onder water, waarvan 1.274 in de provincie Cherson en 26 in de aangrenzende provincie Mikolajiv. 

Er werden 3.614 mensen geëvacueerd, waaronder 474 kinderen en 80 mensen met een handicap. De politie heeft intussen 4.800 aangiftes binnen van inwoners waarvan de bezittingen zijn beschadigd. Er werden 13.500 appartementen en woningen gecontroleerd door de politie.

Het gaat dan wel om het gebied dat onder Oekraïense controle is. De situatie aan de overkant van de rivier Dnipro is ongewis, aangezien de Russische bezetters zich niets gelegen laten liggen aan de bevolking daar.

Verderop stroomafwaarts is het zwemmen aan het strand bij de stad Odesa sinds vandaag verboden. Volgens de grensbewaking is de zee daar verworden tot 'een vuilnisbelt en een begraafplaats voor dieren' met alle risico's van dien.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: