woensdag 14 juni 2023

Poetin: Oekraïne bezet historische grond Rusland

De Russische president Vladimir Poetin meent dat Oekraïne schatplichtig is aan zijn land, omdat het op 'historische grond' van Rusland is opgebouwd. Poetin zei dit gisteren tijdens een persconferentie, waarin hij betoogde dat Oekraïne in 1922 is ontstaan toen de eerste Sovjet-leider Lenin 'onder dwang' Russisch grondgebied aan de Oekraïners gaf, zodat ze daar hun eigen land konden vestigen.

Daarom zou dankbaarheid de Oekraïners sieren, aldus Poetin. 'Waarom zouden ze op onze kosten leven op ons historische grondgebied. En als ze dat willen, dan zouden ze hun regering moeten opdragen om een normale relatie met Rusland te onderhouden, zodat iedereen in alle vrede kan leven. Dan zijn er geen problemen.'

Uiteraard doelt de Russische president hiermee op de wens van Oekraïne om deel uit te maken van de Europese Unie en meer nog de NAVO. Over het militaire bondgenootschap zei Poetin dat de NAVO zich meester wil maken van de 'historische grond' van Rusland. Om er gekscherend aan toe te voegen: 'Ze hebben hun verstand verloren, of niet soms? 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: