donderdag 15 juni 2023

Oekraïne boekt 'enige successen' met offensief

De Oekraïense troepen hebben gisteren 300 tot 350 meter terreinwinst geboekt op de Russen in de provincie Zaporizja en 200 tot 500 meter op de flanken van de stad Bachmoet. Dat heeft onderminister Hanna Maljar van Defensie gezegd op de nationale televisie. Ze gaf geen gedetailleerde informatie. 

Het Institute for the Study of War (ISW) spreekt van 'enige successen' en geeft op basis van informatie van Russische militaire bloggers aan dat het Oekraïense tegenoffensief zich momenteel afspeelt in het westelijke deel van de provincie Donetsk, in het bijzonder bij het dorp Makarivka, en ten zuiden van het stadje Orichiv in de provincie Zaporizja.

'De Russische militaire bloggers veronderstellen dat het slechte weer met veel regen in het zuiden van Oekraïne het tempo van het Oekraïense tegenoffensief heeft vertraagd, maar Maljar zegt dat dit niet altijd het geval is', aldus het ISW. Er wordt ook gewezen op de uitlating van woordvoerder Valeri Sjersjen van het Oekraïense leger dat momenteel prioriteit wordt gegeven aan aanvallen op de Russische radarsystemen in de provincie Zaporizja. Volgens het ISW zijn het vooral deze systemen die de Oekraïense aanvallen bemoeilijken.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: