zondag 4 juni 2023

Petreaus verwacht groot en effectief offensief

De Amerikaanse generaal en voormalig directeur van de CIA David Petraeus verwacht een indrukwekkend 'en effectief' tegenoffensief van het Oekraïense leger. 'Mijn gevoel zegt me dat ze vooral succesvol zullen zijn door een goede coördinatie van alles wat ze hebben', zegt hij in een interview met de Britse krant The Guardian. 

'Met genietroepen die obstakels uit de weg ruimen, mijnenvelden onschadelijk maken. Zware wapens die door infanterie worden beschermd tegen anti-tankraketten. Luchtverdediging om Russische vliegtuigen op afstand te houden. Electronica om hun radioverkeer te verstoren. Logistiek direct achter ze, artillerie en mortieren voor ze.'

Petraeus verwacht ook dat het Oekraïense leger inzet op bevrijding van het hele grondgebied, dus inclusief de door Rusland geannexeerde Krim. 

President Volodimir Zelenski zei gisteren dat Oekraïne elk moment aan het tegenoffensief kan beginnen. In de afgelopen dagen zijn weer de nodige raketaanvallen uitgevoerd op Russische posities in de havenstad Berdjansk en de eveneens door de Russen bezette stad Melitopol. Zulke acties worden gezien als voorbereidingen op het tegenoffensief.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: