vrijdag 23 juni 2023

Sirski: 'We zijn Russische defensie aan het testen'

Kolonel-generaal Oleksandr Sirski zegt in een interview met de Britse krant The Guardian dat de hoofdmacht van het Oekraïense leger nog niet is ingezet bij het tegenoffensief. 'Iedereen wil natuurlijk dat we snel een grote overwinning boeken. Dat gaan we doen, Maar we moeten tegelijkertijd accepteren dat het tijd kost. Aan weerskanten staat een grote troepenmacht, staan veel wapens en er zijn veel obstakels tussen ons en de vijand', zegt de commandant van de grondstrijdkrachten.

'Onze hoofdmacht is nog niet ingezet bij de gevechten, want voor nu zijn we zwakke plekken aan het zoeken in de verdedigingslinies van de vijand, we zijn ze aan het testen. Het echte werk moet nog beginnen.' Volgens Sirski bestaat de Russische troepenmacht uit circa 400.000 manschappen. 

Het persagentschap Reuters meldde een week geleden dat Oekraïne nog maar drie van de twaalf brigades heeft ingezet die voorbereid zijn op het tegenoffensief. President Volodimir Zelenski wijst er in een interview met de BBC op dat het Oekraïense offensief van afgelopen najaar ook moeizaam op gang kwam, maar vervolgens uiterst succesvol was bij het terugveroveren van een flink deel van de zuidelijke provincie Cherson.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: