dinsdag 20 juni 2023

Russische aanvallen op Lviv, Zaporizja en Kyiv

Bij een Russische raketaanval op Lviv is volgens gouverneur Maksim Kozitski van deze westelijke provincie 'kritische infrastructuur' geraakt. Er ontstond brand na de inslag. Burgemeester Andri Sadovi van de stad Lviv maakte vanmorgen melding van explosies rond vijf uur plaatselijke tijd. Er zouden drie inslagen zijn geweest. Het openbaar vervoer in Lviv rijdt aangepaste routes vanwege de aanval.

Ook Zaporizja in het zuiden van het land kreeg het afgelopen nacht zwaar te verduren. Gouverneur Joeri Malasjko meldt dat de Russen het hier eveneens hadden voorzien op 'kritische infrastructuur' in en bij de provinciehoofdstad. De aanval met zeven Iskander-raketten had plaats omstreeks een uur plaatselijke tijd. Ook een vakantiepark en een boerderij met veel landbouwmachines zouden schade hebben opgelopen. Een 54-jarige man in Orichiv raakte gewond.

De hoofdstad Kyiv kreeg afgelopen nacht te maken met een groot aantal drones. De luchtmacht zegt dat 32 van de 35 Shahed aanvalsdrones voortijdig uit de lucht zijn geschoten. 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: