maandag 12 juni 2023

Oekraïne krijgt 95 krijgsgevangen soldaten terug

Oekraïne heeft bij een gevangenenruil 95 soldaten teruggekregen die eerder door de Russen gevangen waren genomen in Marioepol, Tsjornobil, Snake Island en Bachmoet. Onder de vrijgekomen krijgsgevangenen waren ook soldaten die wekenlang de fabriek Avovstal verdedigden en leden van de speciale troepen die per helikopter naar de omsingelde staalfabriek gingen om daar soldaten op te halen. 

Volgens stafchef Andri Jermak van president Volodimir Zelenski waren de krijgsgevangenen in een slechte lichamelijke conditie. Velen van hen hadden verwondingen in de strijd opgelopen, maar kregen geen medische zorg van de Russen. Een van de mannen verloor maar liefst 30 kilogram aan gewicht tijdens zijn gevangenschap. 

De Oekraïense soldaten werden niet alleen gevangen gehouden door het Russische leger, maar ook door de Wagner Groep en de Tsjetsjeense Achmat-divisie.

Bron: Ukrajinska Pravda

1 opmerking:

M3nd0 zei

Mijn vriend Stanislav die ook in de Azo fabriek za zit helaas nog niet bij die vrijgelaten gevangenen. En of die nog leeft weet niemand. Een wereld van verschil hoe oekraine met zijn krijgsgevangene omgaat en hoe de russen dit doen.