maandag 26 juni 2023

'Kamp voor 8000 soldaten Wagner in Wit-Rusland'

De Russische nieuwssite Verstka meldt dat in Wit-Rusland een kamp wordt opgezet voor 8.000 huurlingen van de Wagner Groep in Asipovitsji, op 200 kilometer van de grens met Oekraïne. Het kamp met een oppervlakte van 24.000 vierkante meter moet morgenmiddag al gereed zijn, aldus Verstka die zich baseert op een bron bij het provinciebestuur van Mogilev. 

Wagner-baas Jevgeni Prigozjin zou zaterdagavond zijn afgereisd naar Wit-Rusland volgens een afspraak met de Wit-Russische president Aleksander Loekajsjenko. Familieleden van huurlingen van Wagner bevestigen berichten dat er huurlingen vanuit Rostov-aan-de-Don naar Wit-Rusland worden gestuurd. De echtgenote van een van hen kreeg van haar man te horen dat hij 'waarschijnlijk' daar naartoe zou gaan. 

De Britse generaal Richard Dannat waarschuwde gisteren al dat Wagner weleens Oekraïne vanuit het noorden zou kunnen aanvallen, met de hoofdstad Kyiv als het ultieme doel. De Oekraïense generaal Serhi Najev reageert daar op met de constatering dat dit 'een zelfmoordpoging' zal zijn. 'Ieder die met een wapen in de hand de grens over probeert te steken kan op een warm onthaal van onze soldaten rekenen.'

Bron: Ukrajinska Pravda

1 opmerking:

M3nd0 zei

Zegt ook iets over de russische bevolking dat ze de barbaren van wagner als helden zien. Totaal niet rekening houdend met het leed wat ze in oekraine aanrichten.