zondag 25 juni 2023

Danilov over Poetin: 'Het aftellen is begonnen'

Alles wat maar mis kan gaan in Rusland gaat nu ook daadwerkelijk mis en de dagen van president Vladimir Poetin zijn geteld. 'Het aftellen is begonnen', meent Oleksi Danilov, de secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad. Wagner-chef Jevgeni Prigozjin deed het in de afgelopen twee dagen ook niet in z'n eentje, zoveel is ook wel duidelijk. 

'De veiligheidsdiensten, regeringsfunctionarissen en oligarchen zijn ontevreden over Poetin en de 'mars naar Rostov was een staaltje van serieuze voornemens, mogelijkheden en het begin van de overdracht van de macht, vrijwillig of gedwongen', schrijft Danilov op z'n Facebookpagina.

Poetin kan zich volgens Danilov alleen nog redden door de veiligheidsdiensten op te schonen, een einde te maken aan de Wagner Groep, het uitroepen van de noodtoestand in Rusland en door in het hele land nog strenger op te treden.

'Het is nu al duidelijk dat er mensen zijn die straks gaan onderhandelen met Oekraïne. Ze houden zich nu alleen nog op de achtergrond.' Danilov ziet ook een rol weggelegd voor president Aleksander Loekasjenko van Wit-Rusland.' En: 'Poetin is in de rug gestoken. Niet direct dodelijk, maar hij zal dit niet overleven.'

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: