dinsdag 25 april 2023

Zes proefprojecten met volledige nieuwbouw

In zes Oekraïense steden zijn de vernielingen door het Russische oorlogsgeweld dusdanig groot dat niet meer met herstelwerkzaamheden kan worden volstaan, maar dat afbraak en grootschalige nieuwbouw nodig is. Het gaat om Borodjanka en Mostsjoen in de provincie Kyiv, Trostjanets in de provincie Soemi, Posad-Pokrovske in de provincie Cherson, Tsirkoeni in de provincie Charkiv en Jahidne in de provincie Tsjernihiv.

'Al deze steden hebben verschrikkelijk veel schade. Daarom worden ze volledig opnieuw opgebouwd. Er wordt niet meer volstaan met het repareren van de oorlogsschade aan gebouwen en bijvoorbeeld bruggen. We gaan helemaal opnieuw beginnen', aldus premier Denis Sjmihal. 

Er is op veel meer plaatsen veel werk te verzetten, benadrukte de premier. 'We gaan in het hele land aan de slag, maar in deze zes steden zetten we proefprojecten op om te ervaren hoe we het beste te werk kunnen gaan bij het systematisch en snel herstellen van de oorlogsschade.'

Bron: Interfax

1 opmerking:

geert457 zei

Respect , maar oorlog en spreken van nieuwbouw, en van volledig terug beginnen, zal er toch een serieus centje moeten bijliggen .