dinsdag 18 april 2023

'Poetin bezocht bezet Cherson en Loehansk'

President Vladimir 
Poetin heeft opnieuw een bezoek gebracht aan Oekraïne, melden Russische staatsmedia. Vanwege het orthodox Pasen zou hij bij Russische militairen in de bezette regio Cherson zijn geweest. Poetin was er om de strijdkrachten een hart onder de riem te steken, schrijft Ria Novosti. Hij zou de militairen gevraagd hebben hoe ze de oorlog ervaren. 
'Het is belangrijk voor mij om jullie mening te horen over hoe de situatie zich ontwikkelt.'

In het artikel wordt niet beschreven wat de militairen geantwoord hebben. De gelijknamige stad Cherson werd vlak na de invasie bezet, maar Oekraïne wist de plaats in november te bevrijden.

Na het bezoek in Cherson zou Poetin per helikopter naar het hoofdkwartier van de Russische Nationale Garde in de provincie Loehansk zijn gevlogen. Daar sprak hij volgens Russische media met bevelhebbers. De vrijgegeven beelden zijn nog niet gecontroleerd op echtheid.

Het is niet de eerste keer dat het Russische staatshoofd de illegaal geannexeerde gebieden in Oekraïne zou hebben bezocht. Volgens staatsmedia was Poetin vorige maand eerst op de Krim en reisde hij vervolgens door naar Marioepol. Deze zwaarbevochten havenstad werd grotendeels verwoest door Russische beschietingen.

Bron: NOS, foto: persagentschap Tass

Geen opmerkingen: