maandag 3 april 2023

Energievoorziening in Oekraïne is weer op peil

Er is weer voldoende elektriciteit voor iedereen, ondanks dat het stroomverbruik hoger ligt door het koude weer van het moment. Er is volgens Oekrenergo zelfs sprake van een overschot aan elektricteit. Het energiebedrijf zegt dat er nu ook geen beperkingen of stroomonderbrekingen meer nodig zijn om overbelasting van het netwerk te voorkomen.

Wel zijn er nog her en der wat leveringsproblemen als gevolg van de Russische aanvallen met raketten en drones van de afgelopen maanden. Door slecht weer zaten vanmorgen bovendien 2.000 huishoudens in de provincie Kyiv en 3.800 in de provincie Odesa zonder elektriciteit. Ook in de provincies Donetsk en Charkiv waren er problemen door slecht weer, waardoor 8.000 huishoudens enige tijd zonder stroom zaten. De problemen werden daar evenwel vanmorgen opgelost.

Ook langs de frontlijn ontstaan nog geregeld problemen, in het bijzonder in de provincie Donetsk waar nog altijd hevig wordt gevochten. Reparatieploegen doen volgens Oekrenergo wat ze kunnen, maar de werkzaamheden worden wel gehinderd door onveilige situaties.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: