maandag 24 april 2023

Zelenski: 'Bachmoet opgeven is onmogelijk'

Het Oekraïense leger zal de al meer dan een jaar zwaar belegerde stad Bachmoet niet opgeven, omdat dan de toch al lange frontlijn nóg weer langer wordt. President Volodimir Zelenski gebruikte hiervoor in een interview met de nieuwssite Al Arabia zelfs het woord 'onmogelijk'. Als Bachmoet verloren gaat, dan is de weg open naar twee grotere steden, Kramatorsk en Slovjansk. 

Analisten hebben Bachmoet steeds van weinig strategische waarde genoemd, maar daar is Zelenski het volstrekt mee oneens. Hij adviseert ze 'om er zelf eens naartoe te gaan, om te begrijpen wat de bedreigingen zijn.' Zelenski zegt dat de situatie 'niet goed is, maar we blijven vechten, we zijn sterker dan een jaar geleden'. 

Over het komende tegenoffensief zegt de president dat 'ons leger zich voorbereidt, en we doen er alles aan onszelf sterker te maken'. In het interview spreekt Zelenski zijn dank uit voor de landen die Oekraïne helpen, maar hij benadrukt dat het ook in hun eigen belang is. 'Het is iedereen nu wel duidelijk dat het voor Rusland niet ophoudt bij Oekraïne.' 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: