maandag 17 april 2023

Rusland vertrouwt weer op luchtlandingstroepen

De inzet van luchtlandingstroepen zullen bij de Russen weer een belangrijke rol gaan spelen. De analisten van het Institute for the Study of War (ISW) constateren dat op basis van informatie van de Britse militaire inlichtingendiensten. Die melden de rehabilitatie van kolonel-generaal Michail Teplinski. De commandant van de Russische luchtlandingstroepen werd in januari ontslagen.

Dat Teplinski terugkeert in een 'vooralsnog onbekende rol' wijst er volgens het ISW een aanwijzing dat Rusland bezig is aan een reorganisatie op het hoogste niveau na het mislukken van het winteroffensief en met het oog op het komende Oekraïense tegenoffensief. Volgens de Britten wijst Teplinski's 'turbulente carrière' op 'grote spanningen' binnen de generale staf over hoe de het verloop van de oorlog in Oekraïne een voor Rusland gunstige wending kan krijgen. 

Tegelijkertijd zegt het ISW dat de luchtlandingstroepen niet in staat worden geacht 'om de rol die ze hadden als elitetroepen terug te pakken vanwege de grote verliezen die de meeste eenheden in de afgelopen maanden hebben geleden'. In november meldde het Britse ministerie van Defensie op basis van informatie van de eigen militaire inlichtingendiensten dat de Russische luchtlandingstroepen 'een belangrijke rol' hadden in de strijd die toen woedde in de provincies Donetsk en Loehansk.

Bron: The Kyiv Independent

Geen opmerkingen: