vrijdag 28 april 2023

Problemen stroomvoorziening zijn nog niet voorbij

Oekraine heeft de winter doorstaan, maar ook in het voorjaar en in de komende zomer is het leed met de stroomvoorziening nog altijd niet geleden. Algemeen directeur Volodimir Koedritski van Oekrenergo waarschuwt de Oekraïners dat er opnieuw leveringsproblemen zullen zijn, omdat de schade als gevolg van de Russische raketaanvallen in de komende maanden gerepareerd moet worden.

Het is gebruikelijk dat met het oplopen van de temperatuur vanaf eind april reparatiewerkzaamheden aan de elektriciteitscentrales en de transformatorstations worden verricht, maar ditmaal is er aanzienlijk meer werk te doen om energievoorziening klaar te maken voor de komende winter. 'Er staat ons veel werk te wachten. Niet alleen door alle vernielingen, maar ook omdat een aantal van onze grotere energiecentrales in handen van de Russen is', legt Koedritski uit.

Hij belooft wel dat de overlast voor de huishoudens zoveel mogelijk wordt beperkt, maar kan niet beloven dat er geen stroomonderbrekingen zijn als de vraag het aanbod overstijgt. Oekraïne moet mogelijk elektriciteit uit het buitenland halen, in plaats van het te exporteren.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: