zaterdag 15 april 2023

Prigozjin wil eind aan 'speciale militaire operatie'

Jevgeni Prigozjin, de baas van het huurlingenleger Wagner Groep, vindt dat Rusland niet langer moet proberen om meer grondgebied in Oekraïne te veroveren, maar zich moet inzetten om het reeds veroverde grondgebied te behouden. 'Voor de autoriteiten en voor het land is het noodzakelijk om resoluut te stoppen met de speciale militaire operatie', laat Prigozjin weten in een lang verhaal dat door zijn organisatie naar buiten is gebracht.

'Het meest ideale is om het einde van de speciale militaire operatie aan te kondigen, om iedereen te laten weten dat Rusland zijn doelen heeft bereikt, en in zekere zin hebben we die ook bereikt. We hebben enorme aantallen Oekraïense soldaten weten uit te schakelen en we kunnen tevreden zijn dat onze taak is volbracht', aldus Prigozjin. 

'Theoretisch gezien hebben niet alleen een groot deel van de mannelijke bevolking weten te doden, maar we zijn er ook in geslaagd om een deel van de bevolking zodanig te intimideren dat ze naar Europa zijn gevlucht. Rusland heeft de Zee van Azov afgesloten en een flink deel van de Zwarte Zee, heeft flink wat grondgebied afgepakt en er is nu een corridor over land naar de Krim.'

Prigozjin beweert dat Rusland nu alleen nog 'vast kan houden aan de gebieden die het al in handen heeft'. Tegelijkertijd heeft de oorlog - in Rusland nog altijd de 'speciale militaire operatie' geheten - volgens hem een probleem veroorzaakt. 'Waar Oekraïne eens deel uitmaakte van het vroegere Rusland is het nu een volstrekt op zichzelf staand land.'

Hij benadrukt in zijn verhaal ook nog eens het in zijn ogen strategische belang van de stad Bachmoet, besteedt aandacht aan de geheime Amerikaanse documenten en aan het verwachte Oekraïense tegenoffensief. Ook spreekt Prigozjin zich uit tegen vredesonderhandelingen met Oekraïne.

Bron: Ukrajinska Pravda

1 opmerking:

geert457 zei

Naar mijn gedacht zijn daar toch veel kosten aan die vent .
Rijp voor psychotherapie