zondag 23 april 2023

Leger wil oversteken Dnipro niet bevestigen

Het Oekraïense leger wil bevestigen noch ontkennen dat het in de provincie Cherson de rivier Dnipro is overgestoken, zoals het Institute for the Study of War (ISW) vanmorgen wist te melden. 'Het blijft een uitdaging om zo'n brede rivier als de Dnipro over te steken. Daarom willen we niets naar buiten brengen totdat het veilig genoeg is voor onze soldaten. Zelfs de beste analisten van het ISW moeten dat beseffen', reageerde legerwoordvoerster Natalia Homenjoek.

Het leger zou posities hebben ingenomen bij de dorpen Olesjki en Datsja. Het ISW baseert zich op berichten van Russische militaire bloggers. 

Volgens het Nationaal Verzetscentrum willen de Russen dat de inwoners van Nova Kachovka en Dnipriani op de linkeroever (de zuidkant) van de Dnipro onmiddellijk hun biezen pakken. Er wordt artillerie neergezet in woonwijken. 

Op de rechteroever van de Dnipro vallen nog dagelijks slachtoffers onder de burgerbevolking als gevolg van beschietingen door het Russische leger. Vanmiddag vielen er nog weer drie gewonden.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: