dinsdag 4 april 2023

Britten: 'Rusland zoekt alternatieven voor Wagner'

Rusland is op zoek naar alternatieven voor het huurlingenleger van de Wagner Groep. Dat melden de Britse militaire inlichtingendiensten vandaag. Jevgeni Prigozjin lijkt meer en meer uit de gratie nu hij slechts moeizaam vorderingen maakt bij het veroveren van de stad Bachmoet en zich tegelijkertijd steeds meer afzet tegen het Russische ministerie van Defensie die hem van te weinig munitie zou voorzien. Wagner lijdt ook hevige verliezen op het slagveld.

Probleem voor het ministerie van Defensie is evenwel dat er geen andere organisaties zijn met zoveel gevechtservaring als de Wagner Groep. 'Desondanks gaat Rusland meer en meer vertrouwen op huurlingen die 'minder te lijden hebben onder de lage beloningen en het gebrek aan organisatie waarmee het gewone leger te maken heeft', aldus de inlichtingendiensten. Bovendien heeft het minder effect op de Russische samenleving als huurlingen sneuvelen dan dat het om dienstplichtige soldaten gaat.

Wagner heeft in de afgelopen maanden duizenden gevangenen ingelijfd, met de belofte dat hun gevangenisstraf wordt kwijtgescholden als ze bereid zijn om in Oekraïne te vechten. Volgens Prigozjin hebben al 5.000 Russische gevangenen amnestie gekregen na een diensttijd van een half jaar.

Bron: The Kyiv Independent

1 opmerking:

M3nd0 zei

https://www.telegraaf.nl/nieuws/794165346/live-is-dit-de-nieuwe-wagner-groep-splinternieuwe-uitrusting-en-tot-de-tanden-toe-bewapend