zaterdag 29 april 2023

'Rusland wijzigt tactiek met raketaanvallen'

De meest recente raketaanval van de Russen was donderdag vooral gericht op burgerdoelen en dat lijkt er volgens de Britse militaire inlichtingendiensten op te duiden dat het ze niet langer uit zijn op het vernielen van de Oekraïense energievoorziening. Maar de Britten zien ook iets anders: 'Het lijkt er ook op dat Rusland probeerde om Oekraïense reserve-eenheden en de militaire bevoorrading te onderscheppen.'

De conclusie van de inlichtingendiensten is dat de Russen slordig te werk gaan en voor lief nemen dat burgerdoelen worden geraakt, wat de nodige onschuldige slachtoffers oplevert. Zoals donderdag toen 23 doden vielen bij een raketinslag in de stad Oeman en twee doden in de stad Dnipro. Vijf kinderen kwamen om het leven. 

De Oekraïense luchtverdediging wordt intussen steeds efficiënter. Van de 23 kruisraketten die de Russen afvuurden werden er 21 voortijdig onschadelijk gemaakt. Het ministerie van Defensie wil niet zeggen of dit te danken is aan de Patriots waarover het Oekraïense leger inmiddels beschikt. 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: