dinsdag 18 april 2023

ISW: 'Prigozjin wil oorlog helemaal niet stoppen'

Het klopt niet dat Wagner-baas Jevgeni Prigozjin oproept om de oorlog in Oekraïne te beëindigen, zegt het Institute for the Study of War (ISW). In een door Prigozjin geschreven artikel werpt hij de vraag op of het verstandig is om de 'speciale militaire operatie' te beëindigen, zoals 'binnenlandse vijanden' willen beweren. 
Het artikel 'Alleen een eerlijk gevecht, niet onderhandelen' leent zich volgens het ISW niet voor 'enige redelijke interpretatie' dat de baas van het huurlingenleger wil stoppen met vechten in Oekraïne.

Het ISW raadt aan om het artikel in z'n geheel te lezen en er niet zomaar een paar zinnen uit te lichten. Prigozjin wil juist dat het tot een beslissende aanval komt 'die eindigt in een Oekraïense nederlaag of in een tijdelijke Russische nederlaag die de aanzet zal geven tot de wedergeboorte van het Russische nationalisme waarmee de voorwaarden worden gecreëerd voor een toekomstige overwinning'. 

'Prigozjin heeft een eigenzinnige retorische schrijfstijl die sterk leunt op uitgesproken sarcasme, dubbelzinnigheid, aforismen, vulgariteit en ironisch jargon', meent het ISW. Als Prigozjin wordt geciteerd, dan ontbreekt de verdere contact en wordt de plank vaak misgeslagen. Zoals in dit geval volgens het ISW ook is gebeurd.

Bron: Interfax

Vertaalresultaten

Vertaalresul

Geen opmerkingen: