maandag 22 mei 2023

Vrijheidslegioen wil een 'gedemilitariseerde zone'

Het Legioen van de Vrijheid van Rusland zegt dat het de bedoeling van de inval van vanmorgen in de provincie Belgorod is om een 'gedemilitariseerde zone' te creëren, zodat het Russische leger van daaruit niet langer Oekraïens grondgebied kan beschieten. Met name de stad Charkiv heeft nog dagelijks te maken met beschietingen vanuit de provincie Belgorod.

Tegenover de publieke zender Suspilne zegt het Vrijheidslegioen dat het uiteindelijke doel is 'om Rusland te bevrijden van Poetin's dictatuur en om een eind te maken aan de misdadige oorlog'. Het Vrijheidslegioen en het Russische Vrijwilligers Korps zeggen dat ze de dorpen Kozinka en Gora-Podol hebben ingenomen en ook het stadje Grajvoron willen innemen, maar dat dit slechts het begin is omdat ze heel Rusland willen 'bevrijden'. 

Gouverneur Vjacheslav Gladakov van Belgorod zegt dat 'een sabotage- en verkenningsgroep van het Oekraïense leger' het district Grajvoron zijn binnengedrongen. Oekraïne zelf benadrukt dat het 'uitsluitend Russen' zijn.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: