zaterdag 27 mei 2023

Huurlingen trekken zich terug uit Bachmoet

De Wagner Groep is begonnen met het terugtrekken van z'n huurlingen uit de buitenwijken van de stad Bachmoet. In de komende dagen, tot midden volgende week, worden hun posities overgenomen door het reguliere Russische leger. Dat melden de Britse militaire inlichtingendiensten vanochtend. Hun waarneming wordt bevestigd door Oleksi Danilov van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad.

De Britten gaan er ook vanuit dat troepen van de door Rusland aangestuurde 'volksrepubliek Donetsk' Bachmoet inmiddels binnen zijn getrokken, terwijl eenheden van de 31e luchtmobiele brigade van het Russische leger zijn ingezet op de flanken van de stad, waar de Oekraïense troepen eerder zo'n twintig vierkante kilometer terugveroverden. 

Verondersteld wordt door de Britten ook dat Wagner Bachmoet gecontroleerd overdraagt aan het Russische leger, om te voorkomen dat de stad meteen weer in Oekraïense handen valt. 'Ondanks het geruzie van Jevgeni Prigozjin met het Russische ministerie van Defensie zullen de troepen van Wagner waarschijnlijk wel elders worden ingezet bij nieuwe offensieven in de Donbas', aldus het Britse ministerie van Defensie.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: