woensdag 31 mei 2023

Britten: Rusland is initiatief kwijt in Oekraïne

De Britse militaire inlichtingendiensten constateren dat de Russische troepen in de afgelopen weken het initiatief zijn kwijtgeraakt en nu alleen nog maar reageren op acties van het Oekraïense leger. De eigen doelen om meer steden en strategische posities te veroveren in het oosten van Oekraine zijn volgens de Britten uit het zicht geraakt bij de Russen.

In de maand mei voerde Rusland twintig nachtelijke aanvallen uit met drones en kruisraketten op ver in Oekraïne gelegen doelen. Het lukte echter niet om de geavanceerde luchtverdediging en de Oekraïense luchtmacht uit te schakelen. Tegelijkertijd moest Rusland troepen verplaatsen om nieuwe aanvallen van de verzetsbewegingen in eigen land te weerstaan.

'De Russische legerleiding is nu mogelijk bezig om reserve-eenheden daar te plaatsen waar ze een Oekraïense tegenaanval verwachten. Deze aanpak is waarschijnlijk gedwarsboomd door ongemotiveerde eenheden die naar de stad Bachmoet zijn gestuurd om daar de gaten te vullen', zegt het Britse ministerie van Defensie op basis van de rapporten van de eigen inlichtingendiensten. 

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: