zondag 14 mei 2023

Oekraïne blijft vorderingen maken bij Bachmoet

Het Oekraïense leger heeft in de loop van vandaag meer dan tien Russische posities ingenomen aan de randen van de stad Bachmoet in het noorden en zuiden. Ook zou een groot bosgebied in de wijk Ivanivske uitgekamd. Bij al deze acties zouden de nodige krijgsgevangenen zijn gemaakt. 'En we blijven terreinwinst boeken', laat onderminister Hanna Maljar van Defensie weten via de berichtendienst Telegram.

Eenvoudig gaat het allemaal niet, want de Russische troepen blijven weerstand bieden. 'Ze proberen zelf ook terreinwinst te boeken en daarbij vernielen ze alles wat op hun weg komt. Er wordt hevig gevochten. 
Ook de generale staf van het Oekraïense leger kwam vanavond met een update, waarin wordt gemeld dat Russische aanvallen op Oekraïense posities bij Koepjansk en Marinka zijn afgeslagen. Bij Liman en Bachmoet zijn er eveneens voortdurend aanvallen. 

De Russen zouden in de loop van de dag zes raketaanvallen hebben gedaan op de stad Charkiv en het dorp Zolotsjiv. Ook waren er 27 luchtaanvallen en 20 aanvallen met MLRS-raketten in deze omgeving. In het dorp Staritsa werden twee inwoners gedood bij beschietingen door het Russische leger.

Bron: Ukrajinska Pravda

Geen opmerkingen: